De wondere wereld van een eigen zwembad - Living in Style Leuven
704
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-704,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,menu-animation-underline,fs-menu-animation-underline,popup-menu-text-from-top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Living in Style Woonexperts:

De wondere wereld van een eigen zwembad

De wondere wereld van een eigen zwembad


Ieder jaar worden bij het ontluiken van de eerste zonnestralen alle lentekriebels de vrije loop gelaten. Het hunkeren naar zon en waterpret is een wederkerend fenomeen dat leidt tot een toename van het aantal privézwembaden. Een echt bouwkundig privé zwembad is overigens een significante meerwaarde voor je woning. Zelfs als het eigen zwembad niet op frequente basis wordt gebruikt, kan je toch genieten van een prachtige realisatie. Genieten krijgt hierdoor een andere dimensie.

 

Afdekking

Met het Belgische klimaat is het ten zeerste aangeraden om jouw zwembad dagelijks af te dekken. 80% van de warmte gaat immers verloren door verdamping aan de oppervlakte. Hoewel allerlei soorten van diverse zeilen met oprolmechanismen (bubble afdekking/schuimafdekking/PVC zeilen/ …) voorhanden zijn, is het steeds belangrijk dat de gekozen afdekking makkelijk te bedienen en vooral veilig is. Hedendaags zijn er reeds rolluiken met solar lamellen op de markt. Deze gaan zowel je zwembad verwarmen, als je zwembad afdekken.

 

Waterbehandeling

Globaal kunnen drie verschillende soorten waterbehandeling onderscheiden worden. Een eerste, manuele vorm vereist een dagdagelijkse manuele handeling. Hierbij zal je op basis van de gemeten kwaliteit de juiste dosissen van de gewenste producten moeten toevoegen. Een tweede manier verwijst naar het gebruik van een UV-lamp: het water stroomt door deze lamp en alle bacteriën worden geëlimineerd. Het vraagt geen dagdagelijks onderhoud en zorgt ervoor dat je tot 80% minder chloor moet gebruiken. Daartegenover staat ten slotte een automatisch meet-en regelsysteem, dat door middel van sondes op zelfstandige basis de PH- en de chloorwaarden gaat meten.

 

Tegenstroominstallaties

Een tegenstroominstallatie of jet-stream verwijst naar een innovatieve ontwikkeling, die ervoor zorgt dat water in beweging wordt gebracht. Hierdoor kan je ter plaatse zwemmen. Het grote voordeel van een tegenstroominstallatie is de instelbare kracht van de tegenstroom, waardoor je de waterstroom aan je eigen zwemsnelheid kan aanpassen. Hoewel tegenstroominstallaties in diverse maten en vormen voorkomen, heb je in principe geen zwembad van groot formaat nodig om intensief te zwemmen. Een tegenstroominstallatie kan immers ook verwijzen naar een klein super deluxe zwembad. Hoewel het kleinste model slechts een omtrek heeft van 6 meter op 3 meter, is dit ideaal voor echte zwemmers. Zij die echt willen zwemmen, kiezen best voor de krachtigste tegenstroom: een pomp van 85 000 liter per uur zorgt ervoor dat je ter plaatse kunt blijven zwemmen. Een prima work-out is gegarandeerd.

 

Meer dan 20 jaar

Interesse in een zwembad of vereist je zwembad een grondige renovatie? Heb je nood aan technische assistentie? Waan je vogelvrij in je eigen zwembad en contacteer ons ervaren team vrijblijvend, want jouw droomzwembad is onze realisatie.

 

Theo Paeyeneers

Theo Paeyeneers is al 20 jaar een vaste waarde bij de aanleg van zwembaden en het uitvoeren van totaalprojecten in het Leuvense. Met zijn kennis en toewijding tovert hij met de nodige zorg jouw tuin of woning om tot een heus zwemparadijs! Afspreken met Theo? Neem even contact op en ontdek jouw mogelijkheden.

Meer over Theo Paeyeneers

Datum

September 24, 2017

Categorie

Outdoor

Auteur

Theo Paeyeneers