Een eigen kruidentuin, een schat aan geuren en smaken - Living in Style Leuven
764
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-764,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,menu-animation-underline,fs-menu-animation-underline,popup-menu-text-from-top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Living in Style Woonexperts:

Een eigen kruidentuin, een schat aan geuren en smaken

Een eigen kruidentuin, een schat aan geuren en smaken.


De populariteit van een eigen kruidentuin heeft de afgelopen jaren een boost gekregen. Het gebruik van verse kruiden tilt een gerecht immers naar een hoger niveau, het genereert een unieke smaak. Of je nu een grote of een kleine tuin hebt, maak jouw eigen kruidentuin en geniet van de luxe van versheid!

 

Aan de slag met kruiden

Een kruidentuin hoeft niet altijd complex te zijn. Je kan perfect starten op een eenvoudige manier door enkele potjes volgroeide kruiden aan te kopen. Let wel: de kleine hoeveelheid potgrond die in het potje aanwezig is, geeft te weinig voeding aan de plant. Bijgevolg is het aangeraden om het kruidenplantje te verpotten naar een groter oppervlak. Doorgaans dien je voor de specifieke vulling van de plantenbakken wel een onderscheid te maken tussen kruiden die houden van een droge grond (tijm, lavendel, rozemarijn, oregano, curry en venkel) en kruiden die houden van een normale, voedzame grond (basilicum, peterselie, selder, knoflook en ajuin). Om daarenboven de (nieuwe) groei te stimuleren, kan je de kruiden best voorzien van een specifieke meststof.

 

Goed onderhoud geeft goede kruiden

Na het (ver)planten moeten de kruiden overvloedig worden overgoten met water. Dit is zowel het geval voor de natte, als de droge kruiden. De specifieke potgrond is immers zodanig samengesteld dat het water vlot geloosd kan worden. In een later stadium is de waterbevoorrading afhankelijk van het weer.

 

Munt – Marokkaanse groene

Niet enkel de voortdurende aanwezigheid van water is noodzakelijk voor kruidenplantjes. Het favoriete biotoop van een kruid vereist immers ook de kracht van de stralende zon. Zon zorgt ervoor dat kruiden hun meest intense smaakpunt kunnen bereiken. Hoewel kruiden in een halfschaduw een rijkelijk resultaat opleveren, zullen de gemiste zonuren een weerslag hebben in de smaak. Hierdoor is het aangeraden om regelmatig de helft van de planten te snoeien. Op deze manier blijft de andere helft steeds oogstrijp. Is het gesnoeide deel terug oogstrijp, dan kan het andere deel gesnoeid worden. Zo bekom je een vorm van rotatie, met een grotere oogstkwaliteit als resultaat. Kruiden blijven bijgevolg best kort en goed onderhouden.

 

Het aanmaken van een kruidentuin is eenvoudig en je hebt er niet veel plaats voor nodig. Kom gerust langs en beslis zelf van welke kruiden je de pure smaken wilt ontdekken. Met een advies op jouw maat, staan we bij Greenstyle altijd voor je klaar.

 

 

Greenstyle

De derde generatie specialisten in kamerplanten zorgt voor de groene touch in huis! Bij Greenstyle zorgen vakmensen, met een passie voor groen en gespecialiseerd in planten voor binnen en buiten, voor jouw ideale groene thuisomgeving. Kennismaken met deze vakmensen? Laat jouw adviseren in hun showroom of neem even contact met hen op!

Meer over Greenstyle

Datum

September 16, 2017

Categorie

Indoor, Outdoor

Auteur

Tony Vannerum