Een pelletketel als alternatief verwarmingssysteem - Living in Style Leuven
726
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-726,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,menu-animation-underline,fs-menu-animation-underline,popup-menu-text-from-top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Living in Style Woonexperts:

Een pelletketel als alternatief verwarmingssysteem

Een pelletketel als alternatief verwarmingssysteem


Een nieuwe woning bouwen is een hele onderneming. Er moeten zo ontzettend veel keuzes gemaakt worden, dat je soms het bos door de bomen niet meer kan zien. Dat geldt ook voor de keuze van je verwarmingssysteem. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een pelletketel als alternatief voor een warmtepomp? Is dit chinees voor je, lees dan gerust de vertaling hieronder met ons mee.  

 

Pellets

Laten we beginnen bij het begin. Wat is een pellet? Houtpellets zijn geperste houtblokjes, uitsluitend gemaakt van houtafval, met een grootte van slechts een halve centimeter. Maar hoe werkt een pelletketel dan? Een pelletketel verbruikt de houtpellets via verbranding. Is dat dan niet slecht voor het milieu? Neen, helemaal niet! De pelletketel stoot geen extra CO2 uit, want je verbrandt alleen houtafval. Er komt dus wel CO2 vrij, maar deze zou sowieso de lucht zijn ingegaan. Pellets zorgen bijgevolg dus voor een groene en CO2-neutrale oplossing, uit lokale productie.

 

Pellematic Smart en Smart XS van ÖkoFen

Moderne pelletketels zijn zuinig, proper en uitgerust met hedendaagse technische oplossingen. Maak bijvoorbeeld eens kennis met de Pellematic Smart en SmartXS van ÖkoFen, speciaal ontwikkeld voor BEN-woningen. BEN staat voor bijna-energieneutraal. Bouwen volgens de BEN-principes wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen en bij uitbreiding in heel Europa.

De Pellematic Smart en Smart XS van ÖkoFen is erg compact en makkelijk te integreren. Het heeft de meest efficiënte pellet verwarmingstechniek ter wereld en werkt met alle warmteafgiftesystemen, waaronder vloerverwarming en de standaard radiator. Combineer je de ketel bovendien met zonnepanelen, dan ben je de trotse eigenaar van een bijzonder vooruitstrevende techniek, die bovendien de laagste verbruikskost heeft.

 

Bij Heating Center vind je een uitgebreid aanbod pelletketels. Heb jij overigens nog een oude kolenkelder? Raadpleeg ons dan om er een automatische pelletkelder van te maken. Bekijk onze verschillende merken en types in onze showroom en laat je adviseren.

 

Heating Center

Heating Center groeide in de voorbije 35 jaar uit tot een gedreven expert in verwarming, ventilatie & airconditioning. Individuele aandacht is het hoofdingrediënt van de dienstverlening: van bij het eerste advies tot lang na de installatie. Onze technici staan 24 uur per dag klaar om problemen op te lossen en helpen jou graag bij het maken van de juiste keuze. Ontdekken welke verwarmingsoplossingen Heating Center jou te bieden heeft? Ontdek het in hun toonzaal of plan een afspraak in!

Meer over Heating Center

Datum

Oktober 30, 2017

Categorie

Indoor

Auteur

Dominik Roukaerts