Keramisch parket, weinig onderhoud en maximaal genot - Living in Style Leuven
679
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-679,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,menu-animation-underline,fs-menu-animation-underline,popup-menu-text-from-top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Living in Style Woonexperts:

Keramisch parket, weinig onderhoud en maximaal genot

Keramisch parket, weinig onderhoud en maximaal genot


Keramisch parket, een nieuw fenomeen sinds 2016. Maar waarom zou je beslissen om een stenen vloer te leggen in plaats van parket? Wij geven alvast wat meer informatie. Lees hieronder even met ons mee. 

 

Parket of keramiek?

Alvorens de keuze tussen parket en keramiek te maken, is het aan te raden om beide materialen even te onderwerpen aan een vergelijking. De aankoop van een parket ondergrond is een kostbare onderneming en vereist jaarlijks onderhoud, vermits de kleur aan de oppervlakte kan vervagen naarmate de tijd vordert. Bovendien is het traditionele parket niet resistent voor alle vlekken. Keramiek daarentegen is slijtvast, hitte-, vorst- en krasbestendig. Deze materie staat bekend voor zijn onderhoudsgemak, waardoor de angst voor vlekken te maken definitief van de baan geveegd kan worden.

 

Vanzelfsprekend straalt keramisch parket van nature niet dezelfde warmte uit als authentiek parket. Wees echter gerust, ook deze hinderpaal kan probleemloos opgelost worden: vloerverwarming en keramiek vormen immers een ideale match. Warme voeten in de winter zijn gegarandeerd! Om vervolgens met het keramisch parket hetzelfde gestroomlijnde effect te verkrijgen, is het belangrijk dat de voegen dezelfde kleurschakeringen krijgen als de steen. Op deze manier ontstaan er geen nodeloze onderbrekingen tussen de tegels en verkrijg je hetzelfde effect als met parket. De typische kleurschakeringen en nerfstructuren zijn overigens in die mate natuurgetrouw, dat ze het origineel bijna overtreffen.

 

Nog een kleine tip voor het reinigen van deze tegels: er wordt best gereinigd met een ontvettend product. Zepen laten immers een vette film achter, waardoor intensief beloop slordige strepen veroorzaakt.

 

Het perfecte materiaal voor jouw woning!

Keramiek biedt voor ieder wat wils. Je kan kiezen uit mat, hoogglans, imitatienatuursteen of minimalistisch chique. Bovendien kunnen deze variëteiten verder onderverdeeld worden in een waaier aan diverse kleurenpatronen. Zo kan bijvoorbeeld natuursteen, zoals marmer, worden geïmiteerd. Hierbij combineer je de schoonheid van natuursteen met de voordelen van keramiek. Een echte win-win situatie dus! Of ben je eerder op zoek naar een retro look zoals bijvoorbeeld oude keukenvloeren? Dan kan je kiezen voor kleine, matte of glanzende tegels met diverse prints. Een heuse trend in 2017!

 

Heb je een keuze gemaakt voor keramiek in het (ver)bouwproces? Of heb je al een vloer liggen? Geen probleem. Dankzij de minimale dikte staan keramiektegels het toe om geplaatst te worden bovenop een andere vloer. Ben je helemaal getriggerd of zijn er nog verdere vragen, opmerkingen of twijfels? Wij helpen je hier graag bij! Je bent steeds welkom bij Deweerdt NV in Korbeek-Lo.

 

Deweerdt NV

Kristel Deweerdt en Youri Boghe verwelkomen klanten steeds met de glimlach. Samen met hun team van ervaren vakmensen garanderen ze een optimale service en streven ze naar een schitterend eindresultaat. Een vloer die past bij jouw woning en persoonlijkheid, dat is waar het om draait! Ervaar de glimlach van Freddy, Kristel en hun team door een bezoekje te brengen aan de showroom van Deweerdt NV. Ontdek het ganse aanbod en laat je uitgebreid adviseren!

Meer over Deweerdt NV

Datum

September 19, 2017

Categorie

Indoor, Outdoor

Auteur

Kristel Deweerdt