Luchtgommen: Geef je interieur een tweede leven! - Living in Style Leuven
1336
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1336,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,menu-animation-underline,fs-menu-animation-underline,popup-menu-text-from-top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Living in Style Woonexperts:

Luchtgommen: Geef je interieur een tweede leven!

Luchtgommen: Geef je interieur een tweede leven!

Wil je je interieur zoals je meubels, trap en/of binnendeuren een nieuwe look geven? Dan is luchtgommen de methode om verschillende oppervlakken te ontdoen van hun voorgaande behandeling zoals vernis, verf, was of andere… De techniek luchtgommen wordt gebruikt voor het reinigen van houten materialen. Een eenvoudige manier dus om je inrichting binnenshuis een nieuwe look te geven!

 

Een groen proces

Is er een verschil tussen zandstralen en luchtgommen? Absoluut! Tijdens het zandstralen worden er ruwe zandkorrels onder hoge druk tegen meubels aangeblazen, waardoor er een sterk schuureffect wordt bereikt. Wanneer je hout te hard gaat zandstralen, verkrijg je een te poreuze ondergrond waardoor de kwaliteit vaak verloren gaat. Houten meubels vragen echter om een zachtere aanpak, luchtgommen is hiervoor de techniek bij uitstek. Gedurende het proces worden er ronde microkorrels tegen een lage druk gestraald tegen het hout. Hierbij komen er geen chemische producten aan te pas, waardoor luchtgommen een volledig natuurlijke techniek is.

 

Gedetailleerde werken

Dankzij de microkorrels blijft de ondergrond van je voorwerp onbeschadigd maar worden voorgaande afwerkingslagen toch verwijderd. Hierdoor treedt de oorspronkelijke staat terug op de voorgrond. Luchtgommen maakt het vervolgens ook mogelijk om erg gecontroleerd en precies te werk te gaan. De perfecte oplossing wanneer het gaat om fragiele en gedetailleerde oppervlakken met bijvoorbeeld versieringen of speciale vormgevingen. Na het luchtgommen kan de oppervlakte ook weer meteen voorzien worden van een nieuwe afwerkingslaag.

 

Wil je graag een bepaald onderdeel van je interieur een upgrade geven? Breng dan zeker een bezoek aan VM Pro Team! Ze bekijken graag samen met jou wat de mogelijkheden zijn. Indien nodig kan hun gespecialiseerde team ook ingeschakeld worden voor werken op locatie!

 

VM Pro Team

80 jaar en 3 generaties ervaring in de sector van vloer-en wandbekleding en schilderwerken, dat is VM Pro Team! Met filialen in Kraainem en Leuven zorgt Steve dat jouw vloer, muur of gevel de uitstraling krijgt die het verdient. Met een pot enthousiasme en een kwast creativiteit tovert VM Pro Team jouw woning om tot een meesterwerk. Kennismaken met Steve en zijn team? Neem contact op en bespreek jouw mogelijkheden.

Meer over VM Pro Team

Datum

Juni 26, 2018

Categorie

Indoor, Woonexpert

Auteur

Steve Van Meerbeeck