Nooit meer dor gras? Kies dan voor een beregeningsinstallatie! - Living in Style Leuven
1378
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1378,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,menu-animation-underline,fs-menu-animation-underline,popup-menu-text-from-top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Living in Style Woonexperts:

Nooit meer dor gras? Kies dan voor een beregeningsinstallatie!

Nooit meer dor gras? Kies voor een beregeningsinstallatie!

De warme zomer heeft haar sporen nagelaten. Op veel plaatsen zijn er nog steeds verkleurde plekken te zien op het gras. Door de aanhoudende droogte is het zelfs zo ver gekomen dat er volledig nieuwe gazons aangelegd moeten worden in de tuinen. Zoek je graag naar een oplossing voor in de toekomst? Overweeg dan een beregeningsinstallatie!

 

Groener dan groen

Er zijn twee types beregeningsinstallatie, de sproeiers (voornamelijk voor op het gazon) en de druppelslang (voornamelijk voor de beplanting). De voordelen zijn divers: in de eerste plaats kan je een beregeningsinstallatie gemakkelijk aansluiten op de waterput, zo verspil je niet langer kostbaar leidingwater. Daarnaast is het ook tijdbesparend, zo moet je zelf niet meer staan water geven met de gieter of tuinslang. Ben je op vakantie? Dan blijft je tuin ook op afstand in optimale conditie en hoef je vrienden of buren niet langer lastig te vallen met de vraag of ze de planten en/of het gazon water willen komen geven.

 

Verschillende mogelijkheden

Afhankelijk van de grootte van je tuin en de hoeveelheid water die je hiervoor gebruikt, zijn er verschillende mogelijkheden voor het kiezen van het type water. Het meest gebruikt en vaak ook met de meeste voedingsstoffen is het regenwater, op te vangen in een regenwaterput. Kan natuurlijk alleen als er voordien voldoende regen is gevallen. Putwater vormt een goed alternatief. Na een éénmalige kost met de boring en de pompinstallatie, is het gebruik van putwater gratis. Een nog groter voordeel is dat putwater in overvloed aanwezig is. De beregeningsinstallatie kan ook op leidingwater, wanneer je een kleine tuin hebt is dit interessant, het type sproeier wordt hierbij aangepast waardoor het verbruik ook lager zal liggen.

 

Het beste moment om te sproeien

Het beregeningssysteem is heel eenvoudig en kan je gemakkelijk zelf aanpassen aan de weersomstandigheden. Het beste moment om te sproeien is in de vroege ochtend. Op dat moment ligt de verdamping van het water op zijn laagste punt. Daarnaast kan het ook als verfrissing dienen voor spelende kinderen tijdens de namiddag, maar let hier wel bij op. Waterdruppels hebben een vergrootglaseffect waardoor grassprietjes in combinatie met de felle zon kunnen verbranden, bij hoge temperaturen is dit dus niet aangewezen. Krijgen we te maken met een aanhoudende droogte en wordt het sproeiverbod ingelast? Dan ben je wel verplicht om de beregeningsinstallatie uit te schakelen, dit hoeft niet wanneer je water gebruikt uit je eigen regenput.

 

Ben je op zoek naar persoonlijk advies? Breng dan een bezoek aan Verbinnen Tuinen! In samenwerking met beregeningsman Stef Irrigations zorgen ze voor een professioneel ontwerp en planning voor het plaatsen van een beregeningsinstallatie!

 

 

Verbinnen tuinen

Met reeds meer dan twee decennia ervaring in tuinontwerp en –aanleg, levert het team van Manu en Karine immer hoogwaardige projecten af. Met zorg voor de natuur en met aandacht voor jouw noden, werken zij een architecturaal plan af en vangen zij aan met de uitvoering. Magie in jouw tuin? Verbinnen Tuinen creëert het voor jou. Neem contact met hen op en maak kennis met hun warme aanpak en enthousiasme.

Meer over Verbinnen tuinen

Datum

Augustus 27, 2018

Categorie

Outdoor, Woonexpert

Auteur

Manu Verbinnen