Parasolvormige multistam: een groene eyecatcher met schaduwopbrengst - Living in Style Leuven
1280
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1280,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,menu-animation-underline,fs-menu-animation-underline,popup-menu-text-from-top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Living in Style Woonexperts:

Parasolvormige multistam: een groene eyecatcher met schaduwopbrengst

Parasolvormige multistam: een groene eyecatcher met schaduwopbrengst

Op zoek naar dat speciale natuurelement in je tuin dat toch voor de nodige schaduw zorgt? Meerstammige bomen zijn bezig aan een heuse opmars in het tuinlandschap! Met kenmerken van zowel boom als struik is de parasolvormige multistam dé eyecatcher in jouw omgeving.

 

Takkenspektakel

Multistambomen ontstaan door het vroeg wegknippen van de stam bij de opkweek. Hierdoor ontstaan er meerdere stammen en groeit de boom in de vorm van een vaas: smal onderaan en breder bovenaan.  De mooie takkenstructuur zorgt er niet alleen voor dat je een echte karakterboom in je tuin hebt staan, maar ook dat je gezellige schaduwplekjes creëert voor in de zomer.

Ruime structuur

Multistammen hebben als voordeel ten opzichte van andere bomen dat ze aan de stam een open structuur hebben. Zo geven ze je tuin een frisse en luchtige look doordat je onderin de kruin kijkt. Vergeet zeker niet dat als de boom groter wordt, er automatisch meer oppervlakte van je tuin in de schaduw zal vallen. Multistambomen maken meer schaduw dan een gewone boom omdat de meervoudige stammen zorgen voor een bredere omvang en hier logischerwijze ook een bredere bladgroei ontstaat. We spreken bij meerstammen van begeleidingssnoei, zodat de gewenste structuur behouden blijft. Dit is vooral van toepassing bij de jonge exemplaren. Onderhoud is in de eerste fases dus wel belangrijk!

Meerdere soorten

Uiteraard zijn er verschillende soorten meerstammen. Wij geven je graag de meest bekende soorten die we gebruiken in de privétuin:

  • Zelkova serrata
  • Parrotia persica
  • Carpinus betulus
  • Quercus phellos
  • Ginkgo biloba

 

Nog dat extraatje toevoegen voor ‘s avonds? Plaats dan een grondspot onder je meerstam, instant showeffect verzekerd!

 

Graag wat info? Wij helpen je graag met de creatie van jouw ideale sfeertuin!

 

 

 

Verbinnen tuinen

Met reeds meer dan twee decennia ervaring in tuinontwerp en –aanleg, levert het team van Manu en Karine immer hoogwaardige projecten af. Met zorg voor de natuur en met aandacht voor jouw noden, werken zij een architecturaal plan af en vangen zij aan met de uitvoering. Magie in jouw tuin? Verbinnen Tuinen creëert het voor jou. Neem contact met hen op en maak kennis met hun warme aanpak en enthousiasme.

Meer over Verbinnen tuinen

Datum

April 20, 2018

Categorie

Outdoor, Woonexpert

Auteur

Manu Verbinnen