De tuinplant van augustus: Hebe - Living in Style Leuven
1371
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1371,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,menu-animation-underline,fs-menu-animation-underline,popup-menu-text-from-top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Living in Style Woonexperts:

De tuinplant van augustus: Hebe

Hebe, de tuinplant van augustus

Augustus is halverwege, met de droogte van de afgelopen periode kan de tuin wel een oppepper gebruiken. De Hebe, ook wel bekend als de struikveronica, is in dat geval de ideale oplossing! Waarom? Omdat er in een mum van tijd weer kleur én leven aanwezig is in de tuin.

 

Kleurrijk najaar

De witte, lavendelblauwe, lila, roze of paarse kleuren van de bloemen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, ook vlinders zijn er gek omdat de bloemen veel nectar bezitten! Net omdat de bloemen veel nectar bezitten, hebben de bloemen ook een lange bloeitijd. Met andere woorden kan je dus genieten van een kleurrijke tuin het hele najaar door. Ook het blad van de Hebe varieert in kleur en gaat van lichtgroen of donkergroen tot heel lichtgrijs. Gedurende de winter en lente hebben sommige exemplaren zelfs paars-rood blad. De Hebe blijft altijd groen en brengt het hele jaar door leven in de tuin!

 

Tips & tricks

Bij de aankoop van de Hebe zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kan houden. Zijn er verdroogde of afgestorven plantonderdelen op te merken? Dan laat je de plant beter staan aangezien dit kan wijzen op ziektes en plagen. Ook een opvallend verschil tussen de diameter van de plant en het aantal bloemknoppen kan hierop wijzen. Hoe groter de plant, hoe gemakkelijker het zal zijn om te plant te verzorgen.

 

Zonnetje in huis

De Hebe staat graag zonnig, wanneer het kan zelfs liefst in de volle zon. Tijdens de bloei is het aangewezen om tweewekelijks plantenvoeding te geven. Uitgebloeide bloemen weghalen is alleen maar bevorderend voor de plant. De Hebe kan veel verdragen tijdens de winter, maar bij stevige vrieskou is het wel beter om de plant in te pakken. Na de winter kan je de plant best een goede snoeibeurt geven om te zorgen dat hij krachtig het nieuwe seizoen tegemoet kan gaan!

 

Ben je op zoek naar nog meer tips & tricks om de Hebe goed te onderhouden? Of wil je graag van welke planten je nog het hele jaar door kan genieten? Breng dan een bezoekje aan Greenstyle. Ze helpen je graag verder!

 

Greenstyle

De derde generatie specialisten in kamerplanten zorgt voor de groene touch in huis! Bij Greenstyle zorgen vakmensen, met een passie voor groen en gespecialiseerd in planten voor binnen en buiten, voor jouw ideale groene thuisomgeving. Kennismaken met deze vakmensen? Laat jouw adviseren in hun showroom of neem even contact met hen op!

Meer over Greenstyle

Datum

Augustus 13, 2018

Categorie

Outdoor, Woonexpert

Auteur

Tony Vannerum