Uw keuken à la carte - Living in Style Leuven
954
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-954,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,menu-animation-underline,fs-menu-animation-underline,popup-menu-text-from-top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Living in Style Woonexperts:

Uw keuken à la carte

Uw keuken à la carte


Een hedendaagse keuken inrichten, dat is werken op maat. Net als bij het bereiden van een lekker gerecht draait het om het juist aanwenden van met zorg gekozen ingrediënten. Dit staat op het boodschappenlijstje…

 

Multifunctionele, kamerhoge kasten

De typische bovenkastjes hebben afgedaan. Om het gevoel van wanden te creëren, lopen kasten en deuren van vloer tot plafond, zonder plinten. Ze worden zo ontworpen dat ze koelkasten, ovens en kleinere huishoudapparaten niet alleen verbergen, maar ook in de kasten kunnen laten functioneren. Met andere woorden: ook de stopcontacten worden in de kasten verwerkt. Erg handig in dat opzicht zijn de horizontale schuifwanden of rolluiken waarachter zich zelfs spoelbakken kunnen verstoppen.

 

Sesam, hoe opent u?

Bij voorkeur greeploos, omdat kasten er zo meer als wanden kunnen uitzien. Dankzij het ‘knock to open’-systeem van Miele kunnen zelfs koelkasten en vaatwasmachines greeploos geopend worden. Kloppen volstaat om toegang te krijgen. Heb je toch liever grepen? Spring er dan spaarzaam mee om, plaats ze op kasten die het echt nodig hebben en kies beslag dat ‘matcht’ met de look van de meubels in de rest van de leefruimte.

 

Het ultieme eilandgevoel

Een eiland met een werkblad van zwarte natuursteen op witte kasten? Dat was top… tien jaar geleden. Nu wordt het als een losstaande vorm bekeken. Een blok in één kleur dat opgetrokken is uit verschillende materialen. Bijvoorbeeld: een blad van wit composiet met kasten met wit houtfineer eronder. Aangezien een werkblad ongeveer 90 cm hoog moet zijn, wordt het blok het mooist afgelijnd als ook het eetgedeelte van het eiland op die hoogte zit. Stoelen met een zithoogte van om en bij de 63 cm geven je echt geen barkrukgevoel. Een cafétoog is een pak hoger.

 

Coole koker of pietje-precies?

Deert wat rommel jou niet? Of ben je eerder het type dat kookt en spoelt aan een eiland, maar zich tegelijk stoort aan het feit dat de gasten op wat potten en pannen moeten zien; ook tijdens het diner? Voor koks die tot de laatste categorie behoren, proberen ontwerpers een oplossing te vinden door middel van een hoger muurtje of een opstaande wand op het eiland, waarachter wat rommel verborgen kan worden. Qua vormgeving een hele uitdaging, maar het kan. Zelfs dampkappen kunnen in het eiland verborgen worden.

 

Extra tip: laat je niet (ver)leiden door gimmicks. Wat werkt in een showroom, is niet noodzakelijk even efficiënt in jouw huis.

 

 

Wil jij je laten adviseren door interieur experts? Ontdek de creativiteit en efficiëntie van Grietens Concept en creër een ruimte die spreekt.

 

Grietens Concept

Vier generaties van ondernemerschap groeiden uit tot een bureau voor interieurinrichting. Jan en Sonja Grietens ontwerpen en realiseren, samen met hun team, jouw project en springen creatief om met jouw beschikbare ruimte. Geïnteresseerd in een totaalconcept, uitgevoerd door een gespecialiseerd team, in samenwerking met de Living in Style partners? Neem even contact op met Grietens Concept en ontdek hun inspirerende persoonlijkheid en aanpak!

Meer over Grietens Concept

Datum

September 25, 2017

Categorie

Indoor

Auteur

Sonja Grietens