Woonplant van de maand juli: de vetplant - Living in Style Leuven
1340
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1340,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,menu-animation-underline,fs-menu-animation-underline,popup-menu-text-from-top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Living in Style Woonexperts:

Woonplant van de maand juli: de vetplant

Woonplant van de maand juli: de vetplant

De vetplant is terug van nooit weggeweest! Naast haar mooie decoratieve eigenschappen, is ze ook gemakkelijk in haar verzorging en onderhoud. Dé plant bij uitstek wanneer je voor een langere periode geniet van je vakantie.

 

Vetplanten, een plezier het hele jaar door

Bijna alle vetplanten komen uit de tropen en subtropen en zijn in het verre verleden ontstaan in droge gebieden zoals steppes, bergachtige streken en halfwoestijnen in Afrika en Zuid – en Midden-Amerika. De planten kunnen met gemak een warm en schraal zeeklimaat overleven. Iedere vetplant krijgt ook wel de naam ‘succulent’, dit wil zeggen dat ze in staat zijn om vocht op te slaan in hun wortels, stengels en bladeren. Dé perfecte plant dus wanneer je op vakantie vertrekt, want deze kan moeiteloos enkele weken overleven zonder water.

 

Aandachtspunten tijdens de aankoop

Ga je binnenkort een vetplant aankopen? Dan zijn er enkele zaken waar je op kunt letten alvorens je je aankoop doet. Merk je dat de plant enkele donkere of zelfs zwarte vlekken heeft? Dan zijn dit vaak tekenen van kouschade tijdens transport en/of opslag. Ook wanneer het blad dor of verkleurd is, ligt de kans op schimmel hoger. Daarnaast is het ook aangeraden om er op te letten dat de plant niet te vochtig is. Voelt de grond van de plant te nat? Dan kan dit leiden tot schimmel(s).

 

Verzorgingstips

Vetplanten staan het liefst op een warme locatie waar er veel licht aanwezig is. De regel ‘beter te weinig water dan te veel water’ is het best toepasbaar op vetplanten. De meeste succulenten sterven vrij snel bij een te veel aan water. Gedurende de zomerperiode geef je de vetplant beter in één keer een flinke hoeveelheid water. Geef de plant pas opnieuw een scheut water wanneer de grond volledig opgedroogd is, dit is meestal na een 4-tal weken. Geef je de plant te snel en te veel water, dan vergroot de kans op rotte wortels. Wil je voorkomen dat je plant begint te rotten? Haal je plant dan uit je sierpot en zet het ongeveer één uur in een bodem met water. Vervolgens kan je er ook gewoon op letten dat je het overtollige water uit je sierpot weggiet.

 

Op zoek naar nog meer tips & tricks? Breng dan een bezoekje aan Greenstyle! Samen met jou gaan ze opzoek naar de beste verzorgingstechnieken voor je planten.

 

Greenstyle

De derde generatie specialisten in kamerplanten zorgt voor de groene touch in huis! Bij Greenstyle zorgen vakmensen, met een passie voor groen en gespecialiseerd in planten voor binnen en buiten, voor jouw ideale groene thuisomgeving. Kennismaken met deze vakmensen? Laat jouw adviseren in hun showroom of neem even contact met hen op!

Meer over Greenstyle

Datum

Juli 2, 2018

Categorie

Indoor, Outdoor, Woonexpert

Auteur

Tony Vannerum