Zo creëer jij de pluktuin van je dromen! - Living in Style Leuven
1311
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1311,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,menu-animation-underline,fs-menu-animation-underline,popup-menu-text-from-top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Living in Style Woonexperts:

Zo creëer jij de pluktuin van je dromen!

Zo creëer jij de pluktuin van je dromen!

 

Klimfruit en pluktuinen zijn ongekend populair. Ze geven je tuin een decoratieve invulling én daarnaast kweek je zelf ook nog eens je fruit waardoor je gezond en biologisch je eigen fruit kan telen. Alleen maar voordelen dus! Natuurlijk is het wel belangrijk dat je de juiste planten tijdens de juiste periode zaait en plant. Ga aan de slag met enkele tips & tricks voor de maand juni en pluk binnen enkele maanden zelf de vruchten hiervan!

 

Genieten tijdens bijna ieder seizoen

Klimfruit zoals bramen, frambozen, blauwe bessen en druiven hebben niet veel ruimte nodig. Deze planten groeien omhoog, langs een muur, schutting of rek en gedijen zelfs op een balkon. Tijdens de lente bieden ze mooie bloesems met vaak een opvallende geur. Gedurende het begin van de zomer ontstaan er vruchten, die dan in de nazomer en herfst kunnen worden geoogst. Met andere woorden kan je bijna alle seizoenen door genieten van het klimfruit!

 

Verschillende soorten en maten

Voor de maand juni zijn er bepaalde struiken die je tijdens de maand juni het best kan aankopen en planten. Zo is er de stekelloze braam (Rubus fruticosus), de framboos (Rubus idaeus), de druif (Vitis vinifera) en de blauwe bes (Vaccinium corymbosum, ook bekend als trosbosbes) die je op dit moment gemakkelijk kan vinden in de gespecialiseerde winkels. Alle planten komen voor in vele verschillende variëteiten, waaronder compacte vormen die heel geschikt zijn voor plekken met weinig ruimte. Door veredeling zijn ze sterker, productiever en gemakkelijker in het onderhoud dan voorheen. Dubbele win!

 

Zonnevanger

Tijdens het groeiseizoen is het belangrijk om de plant elke twee weken plantenvoeding te geven, afgestemd op het type fruit. Daarnaast is het ook belangrijk dat klimfruit op een zonnige plaats staat waar het niet donkerder wordt dan halfschaduw. De zon speelt een essentiële rol om de vruchten te laten rijpen. Bramen, frambozen en blauwe bessen voorzie je het best van een humusrijke en lichtzure grond. Druiven voorzie je beter van een kalkhoudende grondsoort.

 

Onderhoud en verzorging

Is het oogstseizoen voorbij? Zet dan niet meteen de schaar erin! Het snoeien van klimfruit doe je het best in de late winter of in het vroege voorjaar.

 

Ben je opzoek naar de beste tips en tricks voor jou pluktuin? Breng dan zeker een bezoek aan Greenstyle. Ze helpen je graag verder om je meer kennis bij te brengen hierover!

 

Greenstyle

De derde generatie specialisten in kamerplanten zorgt voor de groene touch in huis! Bij Greenstyle zorgen vakmensen, met een passie voor groen en gespecialiseerd in planten voor binnen en buiten, voor jouw ideale groene thuisomgeving. Kennismaken met deze vakmensen? Laat jouw adviseren in hun showroom of neem even contact met hen op!

Meer over Greenstyle

Datum

Juni 11, 2018

Categorie

Outdoor, Woonexpert

Auteur

Tony Vannerum